Proizvodnja

aero-beljske-povrsine

Osnovna djelatnost društva je poljoprivredna proizvodnja. Na području Baranje obrađujemo cca 2.800 ha vlastitog i zakupljenog poljoprivrednog zemljišta.

Osnovne ratarske kulture kojima se društvo bavi su žitarice i uljarice i to: ječam, pšenica. kukuruz, suncokret, soja, šećerna repa i uljana repica.

U obradi poljoprivrednih površina  Fermopromet d.o.o. primjenjuje najsuvremenije tehnološke metode i sredstva kako bi se postizali maksimalni prinosi. Pri tome se koristi suvremena mehanizacija i priključci za obradu tla, sjetvu i žetvu poljoprivrednih proizvoda.

Ulaganje u modernizaciju mehanizacije je jedan od prioriteta tvrtke.

ruralni-razvojRatarski centar nalazi se u Bolmanu, Save Kovačevića 68.

 

 

 

Silosi

silosi

Društvo posjeduje silose za prijem, sušenje i skladištenje žitarica na slijedećim lokacijama:
-Majške Međe – 18.000 t
-Popovac – 6.000 t
-Kneževi Vinogradi – 6.000 t
-Darda – 6.800 t
-Bolman- 10.000 t

-Pik Moravica, Stara Moravica – 16.000 t, podno skladište 4.000 t, dehidrator 5.000 t i trenč silosi 24.000 t

Navedeni silosni kapaciteti dostatni su za sušenje i čuvanje vlastitih poljoprivrednih proizvoda te za potrebe prijema poljoprivrednih proizvoda kooperanata. Svojim položajem silosi su pristupačni kooerantima- proizvođačima poljoprivrednih proizvoda na području cijele Baranje.

 

Kooperacija i trgovina

polje2

Društvo kreditira pravne i fizičke osobe s područja Slavonije i Baranje s repromaterijalom za poljoprivrednu proizvodnju ( sjeme, gnojivo, gorivo, zaštita).

Tvrtka  je već duže ovdje prisutna u poljoprivredno-kooperantskim odnosima, a i jedan je od najvećih baranjskih proizvođača i organizatora proizvodnje. Pritom za poljoprivrednike i OPG-ove nudi svu stručnu pomoć, od savjetovanja u pogledu tehnoloških postupaka u obradi tla u uzgoju žitarica i uljarica, nabave sjemena, goriva, gnojiva i zaštitnih sredstava pa sve do sušenja i skladištenja gotovih poljoprivrednih proizvoda. Poljoprivredna proizvodnja mora se stalno unapređivati pa često organiziramo predavanja i stručna savjetovanja.

Poljoprivredne proizvodne društvo otkupljuje od poljoprivrednih proizvođača- kooperanata i plasira na tržište Republike Hrvatske, tržište zemalja EU i izvan EU.

Dugogodišnje poslovanje na području proizvodnje i prometa poljoprivrednim proizvodima afirmiralo je Fermopromet d.o.o. na tržištu kao pouzdanog i stabilnog poslovnog partnera.