O lovištu

loviste-malalogotip-lovisteFermopromet d.o.o. ima u svojoj dugogodišnjoj koncesiji lovište Podravlje XIV/II.  koje se nalazi u Baranji i prostire na 9 200 ha.
Šumske sastojine dobrim dijelom podsjećaju na prašumu, a glavne vrste drveta su: domaća i EAT topola, bijela vrba, poljski jasen i hrast lužnjak.

Lovište kojim gospodarimo jedno je od najboljih staništa za jelensku divljač u Hrvatskoj.  Dokaz kvalitetnih genetskih svojstava naših jelena i našeg gospodarenja, nakon dogogodišnjeg ulaganja, je odstrijel najtrofejnijeg jelena u povijesti tog lovišta ocijenjenog na 240,48 CIC-ovih točaka. Taj rekord je u 2005./2006. lovnoj godini nadmašen s trofejom ocijenjenim sa 245,23 CIC-ovih točaka, te kasnije sa trofejom 247.54 CIC-ovih točaka. Osim jelenske divljači, glavnu osnovu gospodarenja čine i značajna populacija divljih svinja, te ponešto srneće divljači. Od brojnih ptica u lovištu se redovito gnijezde i strogo zaštićene vrste kao što su Orao Štekavac i Crna roda.

 

pic1Da bi se naši gosti udobno osjećali uredili smo lovačku kuću Židopustara, koja se nalazi u srcu lovišta, okružena alejom stoljetnih stabala platana pored jezera gdje se pruža i mogućnost rekreacijskog ribolova.